Recension av en recensent.

Linda Skugges skriverier gör mig inte arg, upplyst, intresserad eller glad. De påverkar mig inte egentligen på något vis mer än att de kanske gör mig dummare för varje gång jag läser dem. Jag har en smygande misstanke om att det drabbar alla de stackare som någon gång läst hennes kåserier.


Så här ser Linda Skugge ut. Men det lägger jag ingen värdering vid. Det är säkert!

Det enda hon tycks ta upp nuförtiden är hur jobbigt det är för henne att vara förälder. Hur mycket press det är att vara mamma och att jobba. Samt andra aspekter av föräldrarskap. Jag har aldrig varit gravid tack vare att jag inte har en livmoder eller producerar ägg och har därmed per förlängning inte fått uppleva hur underbart det är att klämma ut några ungar. Nu har hon alltså tre stycken.

Linda, du har gått långt utöver ersättningsfaktorn för dig och din man/kille/sambo nu. Får jag kalla dig för Linda? Om det är tungt att jobba och att ha barn kanske du borde ha stannat upp och reflekterat över detta när Unge #1 för första gången spytt ner hela dig. Men istället visade du vilken visionär du är och plöjde vidare och skaffade ytterliggare två ungar. Tillåt mig att använda en snitsig och väl avvägd metafor för att illustrera min poäng här; Det här är lite som en person som medvetet sparkat sönder sitt badrum för att sen efter en fika och rökpaus gå vidare för att sparka sönder hela sitt kök och vardagsrum. När personen till sist är klar börjar hon/han högljutt beklaga sig över allt extra arbete de måste utföra för att få ordning på allting. Men sjuhelvetes vilket tjusigt renoveringsobjekt det kommer bli!

Jag gillar att lägga fram mina väl utformade teorier precis som du Linda. Vi kanske kan bli kompisar? Du skriver några paragrafer om att dina ungar fått influensa och smetat in hela soffan i snor precis innan deadline för en viktig krönika i Amelia. Så följer jag upp med ett stycke om hur jag nästan sket ner mig på vägen hem för att jag druckit för mycket kaffe vid lunch. Alla vet ju hur det kan sätta fart på systemet? Huh, eller hur? Linda? Logiska följder av kroppsfunktioner och karriärsproblem, vilken outtömlig källa för inspiration!

När var det sist Linda Skugge var relevant på något vis? Fittstim gavs ut 1999? Har det alltså snart gått ett decennium? Nu vill jag ju inte antyda att barnfödande har något med avtagande i relevans och begåvning att göra, men det är intressant hur fruktansvärt mycket tröttare och tråkigare alla verkar bli.

Sen vill jag även säga att det är synd att hon slutade blogga efter alla påhopp från "allmänheten". Nu är jag inte sarkastisk, jag menar allvar. Men snälla kan hon sluta använd engelska uttryck och ord. Det är inte fräckt, eller fränt, eller coolt eller vad nu ungdomarna säger. Det ger mig huvudvärk. Betyget blir således:

/ 5

Två Orvar Säfström av fem möjliga, mestadels för nostalgifaktorn.